Arbejdsdagen veloverstået

D. 18 marts tørnede 45 frivillige arbejdere sammen for at hjælpe med at forskønne fabrikkens ydre. Med mange ugers forberedelse og et solidt sponsorat fra Stark i ryggen, så var der dækket op til en yderst produktiv og hyggelig arbejdsweekend.

Lokale og tilrejsende, unge og gamle, erfarne og uerfarne arbejdere ser alle ens ud i kedeldragt.

Vi fik lagt en vigtig grundsten for den ånd af virkelyst og samarbejde, som vi gerne vil opbygge.

Samme dag holdt vi Åbent Hus. Vi havde indrettet butikslokalet som et minimuseum med ting, vi havde fundet i privaten, på kontoret og på fabrikken. Der var billeder fra motormesser, håndskrevne breve fra tilfredse købere (helt tilbage fra 1940’erne), kontorartikler fra tiden før computere og brochurer, hæfter og tegninger af Marstal Motorerne.

Der var en jævn strøm af kage-donationer og lykønskninger hele dagen, særligt omkring de to rundvisninger. Og et forsigtigt skøn ville være omkring 200 gæster.

Det var en enestående chance for at vise, hvad fabrikken kan, hvad vi har tænkt os, og at det slet ikke er så tosset, som det lyder.

En del af de besøgende var tidligere læredrenge på fabrikken. Leif Christensen havde medbragt sin lærekontrakt fra 1963 og et portræt fra Meuseren.

Jan Kamstrup tog disse fantastiske snapshots af dagen

Søren Buhl sørgede for at dokumentere arbejdet i denne smukke fotocollage af før- og efterbilleder.

Tusind tak til alle der kom forbi. Det var en helt særlig dag.