Projektet kort fortalt

Motorfabrikken Marstal er en tidslomme - et stykke maritimt kulturarv og et unikt skatkammer, der rummer umistelig lokalhistorie. Engang var motorfabrikken pulsen på Marstal havn, hvorfra man kunne høre taktslagene fra de verdenskendte Marstalmotorer.

I over 20 år har bygningen været stort set uberørt. Til gengæld er uvurderlige maskiner og motorer bevaret og historien er indlejret i murene og i minderne hos byens gamle læredrenge.

Med vores projekt skal motorfabrikken igen være havnens puls i Marstal, og vi ønsker, at den skal være et sted, hvor virkelyst, oplevelser og gode idéer er drivkraften, i enestående kulturhistoriske rammer.

 

 

 

VÆRKSTED
MEDBORGERHUS
KONFERENCER
CAFÉ

 

 

Værksted

Et sted hvor de gamle “Motormænd” såvel som en yngre generation af opfindere med motorolie i blodet, sammen kan udforske, afprøve og skabe. Værkstedet skal desuden bruges af Øens uddannelsesinstitutioner, som vi allerede er i dialog med.

Medborgerhus

Et samlingspunkt med aktiviteter der inspirerer, underholder og gavner øens folk. Alle øens folk. Talks, koncerter, middage og undervisning forankret i lokal stolthed og holdånd.

Konferencer

Tilrettelagte forløb for firmaer, institutioner og private, som ønsker inspirerende omgivelser langt fra hvide flader.

Café

Et anderledes mødested med kaffefløde i oliekanderne og Ærøpandekager lunet på topstykketoaster. Et naturligt stoppested for turister såvel som lokale.

Motorfabrikken skal være en bygning, der rummer
nutid og fortid. Unge og gamle. Ærø og verden.