Projektet kort fortalt

Motorfabrikken Marstal var i årtier pulsen på Marstal havn. Taktslagene fra de verdenskendte skibsmotorer er klinget af, og nu skal den enestående industri- og maritimhistoriske bygning være en dynamo for virkelyst, innovation og gode oplevelser.
Projektet består af 3 dele:

Motorsamling med værksted

Hvor de gamle motorer bliver udstillet, demonstreret og restaureret af fabrikkens tidligere lærlinge. Og hvor værkstedsfaciliteterne også bruges af yngre opfindere og lokale studerende med motorolie i blodet.

Iværksætterhus med kaffebar

Hvor maritime start-ups, mindre virksomheder og digitale nomader arbejder i et inspirerende miljø med mulighed for sparring og samarbejde.

Konferencesal med workshops

Hvor virksomheder fra hele landet afholder seminarer og workshops i unikke omgivelser. Hvor øboere såvel som verdensborgere deles om gode oplevelser.

Det er i samspillet mellem de tre dele - og resten af lokalsamfundet - at Motorfabrikken Marstal har potentiale til at skabe en unik energi, der vil forstærke erhverv og kultur i vores traditionsrige søfartsby.

Restaureringen af bygningen skal bevare og forstærke fabrikkens sjæl, så det særlige visuelle udtryk bliver en altafgørende komponent i stedets atmosfære.

Øens uddannelsesinstitutioner skal kunne gøre brug af den know-how, der passerer gennem fabrikken. Og så skal Motorfabrikken naturligvis skabe arbejdspladser og nye Ærøboere.

I Marstal fører alle veje til havnen. Motorfabrikken er et naturligt knudepunkt for fortid og fremtid, for unge og gamle og for Ærø og verden.

IVÆRKSÆTTERHUS


VÆRKSTED & SAMLING


EVENTS & KONFERENCER

Motorfabrikken skal være en bygning, der rummer
nutid og fortid. Unge og gamle. Ærø og verden.