Projektet kort fortalt

Motorfabrikken Marstal er en tidslomme - et stykke maritimt kulturarv og et unikt skatkammer, der rummer umistelig lokalhistorie. Engang var motorfabrikken pulsen på Marstal havn, hvorfra man kunne høre taktslagene fra de verdenskendte Marstal-motorer.

I over 20 år har bygningen været i frit forfald. Til gengæld er uvurderlige maskiner og motorer bevaret. Med vores projekt skal motorfabrikken igen være havnens puls i Marstal, og vi ønsker, at den skal være et sted, hvor virkelyst, oplevelser og gode idéer er motorerne, i enestående kulturhistoriske rammer.

Motorfabrikken skal være en bygning, der rummer nutid og fortid. Unge og gamle. Marstal og verden. Vi vil forene de bedste folk fra Marstal med de bedste folk fra forskellige brancher verden over: arkitekter, opfindere, kunstnere og forretningsfolk.

Vi vil - med den største respekt for bygningens æstetik og historie -  forvandle fabrikken til et makerspace, art residencies og konferencehus. Derudover skal den være et moderne medborgerhus med aktiviteter, tilbud og events til øens folk.